SBP-Program

f

tw

in

Write as a single power then evaluate

How to write an expression as a power?

See the following examples.

Problems. Writing as a single power then evaluate

Problem 1: Write the expression as a single power then evaluate

22 * 25

Solution:

22 * 25 =
22 + 5 =
27 = 128

Siehe Powers of 2.

Problem 2: Write the expression as a single power then evaluate

153 * 43

Solution:

153 * 43 =
(15 * 4)3 =
603 = 216000

Problem 3: Write the expression as a single power then evaluate

32 * 35 * 3

Solution:

32 * 35 * 3 =
32 * 35 * 31 =
32 + 5 + 1 =
38 = 6561

Siehe Powers of 3.

Problem 4: Write the expression as a single power then evaluate

62 * 63 * 45

Solution:

62 * 63 * 45 =
62 + 3 * 45 =
65 * 45 =
(6 * 4)5 =
245 = 7962624

Problem 5: Write as a single power then evaluate

322 : 22

Solution:

322 : 22 =
(32 : 2)2 =
162 = 256

Problem 6: Write as a single power then evaluate

145 : 142

Solution:

145 : 142 =
145 - 2 =
143 = 2744

Problem 7: Write as a single power then evaluate

76 * 7-2

Solution:

76 * 7-2 =
76 + (-2) =
74 = 2401

Siehe Powers of 7.

Problem 8: Write as a single power then evaluate

(-9)6 * 92

Solution:

(-9)6 * 92 =
(-1)6 * 96 * 92 =
1 * 96 * 92 =
1 * 96 + 2 =
98 = 43046721

Siehe Powers of 9.